På grusplanet mellan Sollentuna kyrka, Stallets förskola/skola, och Nattbrisens samfällighet i Norrviken, Sollentuna, ordnas det under vintersäsongen en skridskobana för alla barn och ungdomar i närområdet. Isbanan sköts av ett gäng entusiastiska boende från Nattbrisen.

söndag 2 februari 2014

Slut med det roliga...?

Vi hoppas inte det, men för tillfället är det töväder, och det är ingen kyla i sikt heller, tyvvär. Men vinternsäsongen är långt ifrån över, så vi hoppas att ha åkbar is igen lagom till sportlovet - eller tidigare!



1 kommentar:

  1. Hej

    Mitt namn är Lucas Hedberg och jobbar för Hockeypractice AB. Vi vill verka för att barn, ungdomar och även vuxna ska ha möjligheten att aktivera sig vintertid genom skridskoåkning, spontanhockey och islek, detta genom att erbjuda skräddarsydda isbane- och rinklösningar som är anpassat efter ändamålet.

    Jag läser på er blogg om hur ni anordnar en naturfrusen isbana i Norrviken. Jag beundrar och imponeras av arbetet ni lägger ner. Är själv involverad i driften av en naturfrusen isbana och vet vilka svårigheter det medför. Vintrarna är idag osäkra och kan periodvis vara milda, något som försvårar och ibland omöjliggör en naturfrusen is, t.ex. fjolårssäsongen som blev extremt kort i hela Sverige för naturfrusna isar. Därför jobbar vi med lösningar för att kunna ha åkbara utomhusbanor som klarar lite mildperioder!

    Vi har idag två olika skräddarsydda isbanesystem i två olika prisklasser.

    Den konstfrusna isbanan är ett mobilt, omgivnings- och ändamålsanpassat system som inte kräver enorma och kostsamma mark- eller installationsarbeten. Kylrör och aggregat (och eventuell sarg) monteras upp på en plan och markstabil yta med närhet till vattenförsörjning och elanslutning. Aggregaten klarar att hålla åkbar is upp till 10 plusgrader. När våren gör sitt intåg monteras allt ihop för sommarförvaring, och ytan kan brukas som vanligt under sommarhalvåret.

    Men finns inte budgeten för ett konstfruset system finns ett naturfruset alternativ som skiljer sig från den traditionellt spolade grusplanen. Våra naturfrusna isbanor bygger på ett system där man monterar upp en låg sarg med en vit plastduk i botten av ytan man vill islägga. Detta fungerar som en balja som sedan vattenfylls och fryses till solid is vid kall väderlek. Tack vare en tjock iskaka tillsammans med en vit botten klarar sig isen bättre vid mildare väder och solens instrålning än en traditionellt spolad is. Markytan måste heller inte vara helt i nivå, då baljan tillåter olika nivåer som sedan vattenmängden utjämnar till en plan isyta.

    Hör gärna av er för mer information eller kolla vår hemsida http://www.hockeypractice.se, så kanske vi kan se till att er issäsong förlängs kommande vintrar!

    Med vänlig hälsning/
    Lucas Hedberg
    Hockeypractice Sweden AB

    SvaraRadera