På grusplanet mellan Sollentuna kyrka, Stallets förskola/skola, och Nattbrisens samfällighet i Norrviken, Sollentuna, ordnas det under vintersäsongen en skridskobana för alla barn och ungdomar i närområdet. Isbanan sköts av ett gäng entusiastiska boende från Nattbrisen.

onsdag 14 januari 2015

Tråkigt och onödigt med skadegörelse

I början på veckan har någon eller några - man kan misstänka skolgående ungdomar - tyckt att det var nödvändigt att hacka sönder isen över en brunn, samt att släpa 'ombyttarbänken' över halva isbanan, med en del skador på isen till följd. Det är tråkigt och onödigt med sådana skadegörelsen, eftersom konsekvensen blir flera spolningar, vilket i sin tur fördröjer att isen blir åkbart för de som tycker att det är roligt att åka skridskor.

Det är bristen på respekt för andras eller allmänna egendomar som är mest irriterande, och för barn och ungdomar ligger ansvaret här helt och hållet på föräldrarna - en fråga om uppfostran helt enkelt. Vi uppmanar därför alla föräldrar till barn som nyttjar banan eller/och går på närliggande skolor att ta ett samtal med era barn om att detta är oacceptabelt beteende.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar